Fedezze fel a legkedvezőbb járatokat

Izland Þingvellir (Nemzeti Park)

Repülőjegy Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Az izlandi Þingvellir Nemzeti Park lenyűgöző természeti szépsége és történelmi jelentősége az utazók körében népszerű célponttá teszi. A park a vikingek által alapított egyik legrégebbi parlament, az Þingvallavatn tó és az Atlanti-átlátszóvíz találkozásánál fekszik. Ha tervezel utazást Izlandra, és a Þingvellir Nemzeti Park az úticélod, akkor itt van néhány információ a repülőjegyekről.

Az izlandi főváros, Reykjavík, a legközelebbi repülőtér a Þingvellir Nemzeti Parkhoz. Reykjavík repülőtere, a Keflavik Nemzetközi Repülőtér, kiszolgálja a nemzetközi járatokat, és tapasztalni fogod, hogy több légitársaság is közlekedik az izlandi fővárosba.

Számos légitársaság kínál repülőjegyeket Reykjavíkba nemzetközi célpontokról. Európai városokból, mint például London, Párizs, Berlin vagy Amszterdam, könnyű találni repülőjegyet Izlandra. Az Egyesült Államokból és Kanadából is egyszerűen eljuthatsz Reykjavíkba, mivel több amerikai és kanadai légitársaság is közlekedik ide.

Ha megtaláltad a megfelelő repülőjegyet Reykjavíkba, akkor szükséged lesz további közlekedésre a Þingvellir Nemzeti Park eléréséhez. A leggyakoribb módja az autóbérlés, mivel ez lehetővé teszi számodra, hogy kényelmesen felfedezd az egész területet. Reykjavíkban számos autóbérlő cég áll rendelkezésedre, így könnyedén találhatsz megfelelő autót az igényeidnek megfelelően.

A távolság Reykjavík és a Þingvellir Nemzeti Park között nagyjából 50 km, és a leggyorsabb út az ún. Gyűrűút (Ring Road) használata. Ez a főút Izlandon, és elvezet a nemzeti park bejáratához. Az úton jelzőtáblák segítenek elnavigálni, így ne aggódj a tájékozódás miatt.

Ha nem szeretnél autót bérelni, más lehetőségek is rendelkezésre állnak. Vannak buszok, amelyek közlekednek Reykjavík és a Þingvellir Nemzeti Park között, de jegyeid előzetes megvásárlása ajánlott, mivel a helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Ahogy az izlandi természet meghódító látványa nyújtotta élmény katapultál, úgy ismerkedhetsz meg a történelmi és kulturális örökséggel is a Þingvellir Nemzeti Parkban. A parkban sétálva felfedezheted a vikingek parlamentje maradványait, valamint a geológiai képződményeket, amelyeket a kontinentális lemezmozgás hozott létre.

Fontos megjegyezni, hogy az időjárás Izlandon változékony lehet, így mindig ellenőrizd a legfrissebb előrejelzéseket, és készülj fel az időjárási körülményekre. Meleg és vízálló ruházat, valamint jó túrabakancsok mindenképpen ajánlottak.

Így, ha Izlandon szeretnél utazni, hogy felfedezhesd a Þingvellir Nemzeti Parkot, egy repülőjegy Reykjavíkba a legfontosabb első lépés. Keresd a megfelelő járatot és időzítést a tervezett utazási időszakodban, majd készülj fel a csodálatos élményekre, amelyek várnak rád Izlandon.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Izland Þingvellir Nemzeti Parkjával kapcsolatban gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Így juthatok el Þingvellir Nemzeti Parkba Izlandon?
A Þingvellir Nemzeti Park Reykjavíktól keletre, kb. 40 km-re található. A legjobb módja annak, hogy eljussunk ide, ha bérelünk egy autót vagy csatlakozunk egy szervezett túrához.

2. Van parkolóhely a Nemzeti Parkban?
Igen, Þingvellir Nemzeti Parkban van számos parkolóhely. Győződjön meg róla, hogy időben érkezik, mert a parkolóhelyek korlátozottak lehetnek a főszezonban.

3. Mennyibe kerül a belépőjegy a Nemzeti Parkba?
A belépőjegy díja ingyenes a Þingvellir Nemzeti Parkba, mivel ez az egyik legfontosabb természeti látványosság Izlandon.

4. Milyen tevékenységek érhetők el a Nemzeti Parkban?
A Þingvellir Nemzeti Park tökéletes hely a gyalogláshoz és túrázáshoz a gyönyörű tájakon. Továbbá, itt lehetőség van búvárkodásra a kristálytiszta vízben és a történelmi helyszínek felfedezésére.

5. Milyen időben a legjobb meglátogatni Þingvellir Nemzeti Parkot?
A legjobb idő Þingvellir Nemzeti Park meglátogatására az izlandi nyár, júniustól augusztusig van, amikor a hőmérséklet kényelmes és a naplemente későn van.

6. Milyen fontos történelmi helyszínek találhatók a Nemzeti Parkban?
A Þingvellir Nemzeti Parknak mély történelmi és kulturális jelentősége van Izlandon. Itt található a világ első parlamentje, az Alþing, amely a 10. században alapult.

7. Mik azok a látványosságok, amelyeket nem szabad kihagyni a parkon belül?
A Nemzeti Parkban Peningagjá-szakadékot, a Silfra-szorost és a Loki-rokkant kőt is érdemes meglátogatni. Ezek mind izgalmas és gyönyörű látványosságok, amiket érdemes felfedezni.

8. Van-e lehetőség kempingezésre a Nemzeti Parkban?
Igen, a Þingvellir Nemzeti Parkban lehetőség van kempingezésre. Vannak kijelölt táborhelyek és szolgáltatások az itt tartózkodóknak.

9. Mennyi időre van szükség a park felfedezéséhez?
Az idő, amit szükséges lesz a park felfedezésére, attól függ, hogy mennyire szeretnél alaposan bebarangolni. Általában egy fél napot vagy akár egész napot érdemes erre a területre szánni.

10. Lehet-e fürdeni a Nemzeti Parkban?
Bár a Þingvellir Nemzeti Parkban nincs közvetlen vízi fürdés lehetőség, a közelben található az Þingvallavatn-tó, aminél lehetőség van fürdeni a termálfürdőkben vagy pihenni a partján.


Időjárás Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Izland éghajlata egyedülálló a világon, és Thigvellir, a Nemzeti Park ideális helyszíne, hogy élvezhessük a különleges időjárási körülményeket. Ha szereted a hideget és a szélsőséges időjárást, akkor az izlandi Þingvellir a tökéletes úticél számodra.

Thigvellir, a Nemzeti Park Izlandon található, amelyet az UNESCO világörökségi helyszíneinek listájára is felvett. Ez a park különleges földrajzi helyzetnek köszönheti az izlandi kultúra és történelem fontos központjának szerepét, valamint élő állat- és növényvilágának sokszínűségét. Az Þingvellir ideális úti cél mindenki számára, aki szeretné felfedezni Izland természeti szépségeit, történelmi emlékeit és lenyűgöző időjárási körülményeit.

Az Þingvellir egyik legérdekesebb felfedezni valója az, hogy a park két tektonikus lemeze találkozik egymással. Ez a találkozás a hegyek és a földmozgások miatt okozza azt a különleges földrajzi jelenséget, amit a látogatók megcsodálhatnak. Ez a tektonikus találkozóhely lenyűgöző természeti szépséggel párosul, amely kiemeli Izland szépségét.

Az Þingvellir szintén közkedvelt célpont azoknak az utazóknak, akik a szélsőséges időjárást szeretik. Az Þingvellir-ről feltűnő a határozott időjárási változások sokfélesége és szélsőséges volta. A nyári hőmérséklet ritkán ugrik magasabbra, mint 15 Celsius fok, és a téli hideg nagyon kemény lehet, akár mínusz 20 Celsius fok is lehet.

Az Þingvellir erős szélvédett helyzete, valamint közelisége a tengerhez tovább növeli az időjárási változások sokféleségét. Az eső gyakran megjelenik egész évben, és az Þingvellir sűrű felhője miatt előfordulhat, hogy a nap nélküli napok sorozatával találkozunk.

Az Þingvellir időjárási körülményei nagyban befolyásolják a park növény- és állatvilágát is. A jégtakaró és a szélsőséges időjárási körülmények miatt sokan azt hiszik, hogy az Þingvellir növény- és állatvilága nem változó, de ez távol áll az igazságtól. Az Þingvellir növényvilága sokféle, így az időjárási változások semmilyen formában nem befolyásolják azt.

Az Þingvellir időjárási körülményei valóban egyedülállóak és különlegesek, de a park szépsége és varázsa miatt minden utazó számára ajánlott. Akár hideget, akár meleget, akár szélvédett, akár szelesek körülményeket szereted, az Þingvellir garantáltan magával ragadja majd. Az izlandi Þingvellir ideális helyszín azok számára, akik élvezni akarják a természet szépségét és a különleges időjárási körülményeket, amelyekkel szembenézhetnek.


Ünnep Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Az izlandi Þingvellir Nemzeti Park egy igazán különleges hely, amit semmi máshoz nem lehet hasonlítani. A park a világ egyik legnagyobb tektonikus régiója, a Mid-Atlantic Ridge találkozópontján fekszik, ami már önmagában is lenyűgöző lehetőséget kínál a turistáknak.

A Nyugat-Európát és Észak-Amerikát összekötő tektonikus régió számos látnivalót kínál, amelyek közül az egyik legismertebb a Peningagjá-szakadék. A tektonikus lemezek közötti repedés által kialakított hatalmas szakadék általában a nyugati parkbejáratnál található, és minden látogató számára elérhető.

Az Þingvellir Nemzeti Park az ország egyik leglátogatottabb helye, és a turisták széles skálája látogat ide minden évben. A park számos tevékenységet kínál, amelyek között szerepelnek az egyszerű sétautak, a hegymászás, az ejtőernyős ugrás, a búvárkodás, a téli sportok, a halászat és az állatok megfigyelése.

A park az izlandi történelem egyik legfontosabb helyszíne is, és korábban a nemzeti törvényhozás (Alþingi) találkozóhelye volt, ami a 10. századtól a 18. századig a politikai élet középpontjában állt. Az Þingvelliri kihalt falujában több, mint 50 épület található, amelyeket az állambiztonság korábban használt, amikor még az ide vasúton és fiaként érkeztek a látogatók.

A nemzeti parkban található gyönyörű természeti területek között van a Law Rock (Lögberg), amelynek tetején a törvényhozók ülésekülése kezdődött. Az erdős rész a flóra és a faunál lenyűgözőbb a természettudósok számára, míg a kőzetek alatti eredeti, természetes káderek csodálatraméltóak a búvároknak.

Az Þingvellirben található különösen érdekes cél a Silfra-aréna, az óceán szivárogtató források találkozópontja. A kristálytiszta víz az izlandi jégkorszak tiszta, friss tápanyagot szolgáltat a helyi növényvilágnak. A tiszta víz és a hihetetlenül szép természeti környezet egy valódi kalandot ígér búvárhajók számára.

Összességében az Þingvellir Nemzeti Park az egyik legkülönlegesebb és legvonzóbb hely az egész izlandi szigeten. A parknak olyan sok látványos dolgot nyújt, hogy a turisták többsége nem érezheti megbízónak magát. A páratlan (de nem eléggé bonyolult) autós útvonalak miatt a park könnyen elérhető és látványos, így az Þingvellir-re látogatók veszélyeztetés nélkül fedezhetik fel a területet. Ha az izlandi nyaralása valóban különleges és felejthetetlen élményekkel teli legyen, akkor az Þingvellir a turista tetejére kerül a listán!


Szállás Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Izland, a Föld egyik legelképesztőbb természeti csodájával büszkélkedhet, ahol a vulkáni tevékenység és a gleccserek találkoznak. Az ország számtalan látnivalóval rendelkezik, de ha valami igazán különlegesre vágyik, akkor látogasson el Þingvellir Nemzeti Parkba. A park Izland fővárosától, Reykjavíktól mintegy 50 km-re keletre található, és az ország egyik legfontosabb történelmi és geológiai helyszíne.

A Þingvellir Nemzeti Park a világ egyik legismertebb tektonikus törésvonalában található, ahol az eurázsiai és északi-amerikai lemez találkozik. Ez a különleges helyszín biztosítja a látogatóknak a lehetőséget, hogy egyedülálló geológiai és történeti tapasztalatokat szerezzenek.

A park neve "Thing" - az izlandi parlament középkori neve - és "vellir" - síkság - összevonásából származik. A helyszín azért vált olyan jelentőséggel bíró helyszínné, mert ide történt a világ első nemzeti parlamentjének, az Alþinginek a megalapítása az 930-as években. Az Alþingi, amely Izland függetlenségét és modern történelmét meghatározó intézmény volt, itt gyűlt össze egyszer évente.

A Þingvellir Nemzeti Park a látogatókat lélegzetelállító természeti szépségeivel varázsolja el. A park területén találhatóak vulkáni kúpok, gleccserek és vízesések, amelyek a látogatók számára lenyűgöző élményt kínálnak. A park legjelentősebb jellemzője azonban a törésvonal melletti szurdok, amely a tektonikus lemezek határvonalát képezi. A szurdok nem csak lenyűgöző látványt nyújt, hanem egyben a világ legrégebbi parlamenti közgyűlési helyszíne is. Itt zajlottak az Alþingi ülései több mint 800 éven keresztül.

A parkban számos sétány és gyalogút található, amelyek segítenek a látogatóknak felfedezni a terület lenyűgöző természeti szépségeit. A parkban elhelyezett információs táblák és kiállítások lehetőséget biztosítanak a látogatóknak, hogy megismerjék az Alþingi történetét és az itt zajlott történelmi eseményeket. A park területén szálláslehetőségek is elérhetőek, amelyek lehetőséget nyújtanak a látogatóknak, hogy egy egész napot a természet közelségében tölthessenek.

A Þingvellir Nemzeti Park egy olyan hely, ahol a természeti és történelmi látnivalók egyszerre találhatóak meg. A szállás lehetőségeknek köszönhetően ez a hely a tökéletes kiindulópont lehet egy izgalmas és kalandos feltáró utazáshoz Izlandon. Ha valaki a szállásra az Þingvellir Nemzeti Parkban esik a választása, biztos lehet benne, hogy ez az élmény egy életre szóló emlék marad.


A legalacsonyabb ár garantáltan

Majdnem minden ügyfelünk elégedett (98%)

Největší webová sbírka letenek

Kedvezményes repülőút akciók

Vegyen meg olcsó jegyeket azokba a helyekbe, melyek szépségükkel vagy ritkaságukkal lenyűgözik.

Repülőjegyek felkutatása